Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dafne Schippers verkiest trainingen boven deelname aan EK indoor

Dafne Schippers verkiest trainingen boven deelname aan EK indoor

RoadToTokyo

Cheer!

ARNHEM - Dafne Schippers komt deze winter niet in actie op de EK in Belgrado (3 tot en met 5 maart) en andere indoorwedstrijden. De sprintster kiest voor extra trainingsarbeid om zich optimaal voor te bereiden op het zomerseizoen in de buitenlucht.

Deel dit artikel op social media

"Na een lang en intensief seizoen in 2016 hebben we met het team besloten om dit jaar wat meer nadruk te leggen op trainingsarbeid, zodat ik me optimaal kan voorbereiden op het outdoorseizoen", schrijft de wereldkampioene op de 200 meter dinsdag op haar website.

"Helaas voor de trouwe fans zal ik dus niet verschijnen aan de start van de indoorwedstrijden. Hopelijk volgend jaar weer. Nu ben ik keihard aan het trainen voor een mooi outdoorseizoen."

Hoogtepunt voor Schippers moet de WK in augustus in Londen worden. Momenteel is de 24-jarige Utrechtse in Zuid-Afrika op trainingskamp. "Ik voel me ontspannen, sterk en merk dat ik er in Zuid-Afrika weer steeds meer plezier in krijg. Er is geen afleiding van buitenaf en dat is heel prettig."

Titelhouder

Vorig jaar kende Schippers nog een aardig indoorseizoen met onder meer zilver op de 60 meter bij de WK in Portland. Na de Olympische Spelen van afgelopen zomer in Rio de Janeiro, waar Schippers zilver pakte op de 200 meter, kwam ze alleen nog in actie bij de Diamond League in Brussel.

Hoewel ze er niet bij zal zijn op de EK indoor was Schippers door de Atletiekunie wel opgenomen in de voorselectie voor het toernooi in de Servische hoofdstad.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!