Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Russische officials erkennen bestaan dopingsysteem voor sporters

Russische officials erkennen bestaan dopingsysteem voor sporters

Cheer!

MOSKOU - Russische officials hebben voor het eerst toegegeven dat er in hun land jarenlang een grootschalig dopingprogramma was voor sporters.

Deel dit artikel op social media

"Het was een institutionele samenzwering", zegt Anna Antseliovich, de huidige directeur van het Russische antidopingagentschap, dinsdag in de New York Times

Er wordt echter ontkend dat het om een door de staat gestuurd programma ging. Volgens de Russische officials zouden president Vladimir Poetin en zijn naaste medewerkers er niets mee te maken hebben gehad.

Poetin zelf noemde de dopingbeschuldigingen begin deze maand een lastercampagne tegen Rusland.

WADA

Volgens de New York Times hadden de Russische officials tijdens de vele interviews een meer verzoenende toon richting het mondiale antidopingagentschap WADA, dat dit jaar twee vernietigende rapporten uitbracht over dopinggebruik in de Russische sportwereld.

De rapporten van onderzoeker Richard McLaren concluderen dat er een door de staat gestuurd en gesubsidieerd dopingprogramma was in Rusland rond de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi. Het tweede rapport berichtte zelfs over meer dan duizend betrokken sporters.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!