Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Polman aast bij EK handbal op revanche tegen Frankrijk

Polman aast bij EK handbal op revanche tegen Frankrijk

Cheer!

KRISTIANSTAD - Estavana Polman wil donderdagavond in het groepsduel met de Fransen bij het EK handbal revanche nemen voor de verloren halve finale op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

"Ik denk dat heel Nederland denkt dat we nog een appeltje met ze te schillen hebben. We willen niet nog een keer door ze verslagen worden. Helemaal niet na dat pijnlijke verlies in Brazilië", zegt Polman in gesprek met NUsport.

Oranje verloor in augustus na een bloedstollende wedstrijd met 24-23 van Frankrijk. Tot overmaat van ramp raakte Lois Abbingh in de allerlaatste seconde nog de paal.

"Af en toe flitst dat duel nog weleens door je hoofd", beaamt Polman. "In de paar dagen daarna dacht ik wel vaak van: jeetje, het had ook anders kunnen aflopen. Het ging natuurlijk niet alleen om die bal op de paal, maar om de hele wedstrijd. Soms is het nog wel gevoelig, maar vanavond is een nieuwe wedstrijd en we hebben er veel zin in."

Tempo

Volgens Polman gaat het opnieuw een zware confrontatie worden. "Frankrijk is op dit moment een van de beste landen. Ze hebben verschillende sterktes. Fysiek zijn ze goed, maar ze zijn ook snel."

Toch weet Polman waar Nederland de Fransen pijn kan doen. "In de tweede fase kunnen we ze met ons snelle spel pakken."

"Bij zes tegen zes zijn ze heel snel maar als wij met ze gaan rennen, dan zie je al heel snel dat zij het tempo eruit willen halen. Ik denk dat als wij het tempo gaan bepalen, zij het daar lastig mee zullen hebben."

Uitgangspositie

De ploeg van bondscoach Helle Thomsen strijdt tegen Frankrijk voor een betere uitgangspositie in de tussenronde, waarvoor Oranje zich na de verrassende nederlaag tegen Duitsland (27-30) en de overwinning op Polen (30-21) al heeft geplaatst.

"Als wij een goede dag hebben, dan kunnen we van ze winnen. Dat hebben we op het olympisch kwalificatietoernooi ook al laten zien", zegt Polman. "Maar het wordt niet makkelijk, want Frankrijk is een fantastische ploeg en ze hebben goede individuele spelers."

De 24-jarige Arnhemse weigert verder vooruit te kijken dan de wedstrijd tegen Frankrijk. "Vanavond is gewoon erg belangrijk voor ons. Ik ga niet zeggen dat we gelijk de favoriet zijn als we de Fransen verslaan."

"Je ziet dat in alle groepen verrassende dingen gebeuren. Slovenië wint van Zweden, wij verliezen van Duitsland... Iedereen kan van iedereen winnen. Helemaal op een EK ligt het allemaal zo dicht bij elkaar."

Nederland-Frankrijk begint donderdagavond om 20.45 uur in het Zweedse Kristianstad.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Estavana aan!