Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mulder opnieuw teleurstellend in Astana, Ter Mors wint 500 meter B-groep

Mulder opnieuw teleurstellend in Astana, Ter Mors wint 500 meter B-groep

EK en WK

Cheer!

Schaatser Michel Mulder heeft zondag tijdens de derde wereldbeker in Astana geen revanche op zichzelf kunnen nemen. De 30-jarige sprinter moest op de 500 meter in de B-divisie genoegen nemen met de twintigste plaats.

Deel dit artikel op social media

De olympisch kampioen op deze afstand reed een tijd van 35,48. Mulder, die door blessureleed met een fysieke achterstand aan dit seizoen begon, werd zaterdag op de eerste 500 meter na twee valse starts gediskwalificeerd.

De tweevoudig wereldkampioen op de sprint wist zich bij de KNSB Cup eind oktober niet te plaatsen voor de eerste vier wereldbekers. Dankzij de afzeggingen van Kjeld Nuis en Jan Smeekens mocht hij in Kazachstan toch meedoen.

Sung Ching-yang uit Taiwan won zondag de 500 meter in de B-divisie met een tijd van 34,98. Pim Schipper eindigde als 28e (35,80).

Ter Mors

Jorien ter Mors zegevierde in de B-groep op de 500 meter met een tijd van 38,45. Vrijdag eindigde ze in de A-divisie nog op de achtste plek (38,27).

De kopvrouw van Team Afterpay mikt later op zondag op een medaille op de 1500 meter, de afstand waarop ze olympisch en wereldkampioen is. Ter Mors behaalde zaterdag zilver op de 1000 meter.

In de A-divisie worden later op zondag ook de 1500 meter voor mannen en de 500 meter voor mannen en vrouwen gereden.

Op de sprint hoopt Daidai Ntab op een nieuwe stunt. Tot ieders verrassing pakte de 22-jarige nieuwkomer zaterdag goud op de 500 meter met een tijd van 34,52. De schaatsdriedaagse in Astana wordt afgesloten met twee races op de massastart.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Michel, Pim en Jorien aan!