Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalcoach Guidetti kiest voor gezin en stopt bij Oranje

Volleybalcoach Guidetti kiest voor gezin en stopt bij Oranje

Coaching

Cheer!

NIEUWEGEIN - Giovanni Guidetti stopt als bondscoach van de Nederlandse volleybaldames. De 44-jarige Italiaan werd in september vader van een dochter en wil meer tijd doorbrengen met zijn gezin in zijn woonplaats Istanbul. Onder leiding van Guidetti bestormde Oranje de afgelopen twee jaar de wereldtop. De volleybaldames wonnen zilver op het EK, brons in de World Grand Prix en eindigden als vierde op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Op 22 januari 2015 werd Giovanni Guidetti in Apeldoorn gepresenteerd als nieuwe bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. Met de charmante Italiaan aan het roer reikte Oranje tot grote hoogten. Guidetti veroverde de harten van sportminnend Nederland door zijn aanstekelijke enthousiasme en oprechtheid. 

Guidetti heeft het bondscoachschap altijd gecombineerd met het coachen van een clubteam. Sinds 2008 staat hij aan het roer bij de Turkse topclub Vakifbank Spor Kulübü in Istanbul, waar hij grote successen beleefde. Door zowel club- als bondscoach te zijn, is Guidetti nagenoeg iedere dag van het jaar actief als coach. 

In juli maakten de Nevobo en Guidetti bekend hun contract te hebben verlengd t/m de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Guidetti en zijn vrouw (de Turkse topvolleybalster Bahar Toksoy) kregen in september een dochter: Alison. De komst van zijn kind veranderde de toekomstplannen van Guidetti. De Italiaan wil gedurende het internationale seizoen (mei t/m oktober) zoveel mogelijk thuis zijn bij zijn gezin. Deze wens is zo sterk, dat hij de Nevobo heeft verzocht zijn contract te beëindigen. Guidetti wordt binnenkort gepresenteerd als bondscoach van het Turkse vrouwenteam. Door Turkije te gaan coachen, kan Guidetti het hele jaar in Istanbul blijven wonen. 

Moeilijkste beslissing

“Dit was de moeilijkste beslissing die ik in mijn leven heb moeten nemen”, erkent Giovanni Guidetti. “Ik verlaat een geweldig team, vol geweldige speelsters en een geweldige staf, terwijl we nog midden in een succesvolle reis zitten. De laatste twee jaar waren voor mij een ongelooflijke ervaring. De synergie tussen mijzelf, de staf, de speelsters, de fans, de Nevobo, de sponsoren, de mensen op Papendal en de media was optimaal. Iedereen gaf mij het gevoel dat ik de meest gelukkige coach ter wereld was.”

“Uiteindelijk heb ik niet de keuze gemaakt wat het beste voor mij zou zijn, namelijk bondscoach van Nederland blijven. Ik heb ervoor gekozen wat het beste voor mijn familie is. Ik kon ervoor kiezen om twaalf maanden per jaar bij mijn dochter Alison te zijn, in plaats van zes. Dit veranderde alles.”

“Ik ben er zeker van dat dit team sterk en volwassen genoeg is om haar reis voort te zetten. Het is een geweldige groep speelsters die successen zal blijven boeken. Alle speciale momenten die ik met het Nederlands team heb meegemaakt zal ik nooit vergeten.”

Verrast

 “Ik ben zeer verrast en teleurgesteld door zijn keuze”, reageert Maret Balkestein-Grothues, aanvoerder van de Nederlandse volleybalsters. “Het traject dat we twee jaar geleden zijn begonnen en zou lopen tot en met de Olympische Spelen van 2020, zullen we nu helaas zonder hem moeten voortzetten. Ik ben Giovanni dankbaar voor alles wat hij ons team heeft gebracht en ik wens hem veel succes met zijn carrière.”

 “We betreuren, maar respecteren de keuze van Giovanni om meer tijd in de buurt van zijn jonge gezin door te willen brengen”, vertelt Bram Ronnes, technisch directeur van de Nevobo. “We zijn ontzettend blij en dankbaar voor de ontwikkeling die hij samen met het team in de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt en de passie en inspiratie die hij overbracht naar de hele Nederlandse volleybalgemeenschap. Met dat fundament gaan we met het team in de aankomende jaren verder. We wensen Giovanni en zijn gezin het allerbeste toe.”

De Nevobo is momenteel op zoek naar een opvolger voor Guidetti. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Giovanni aan!