Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor Knegt en Schulting op 1500 meter bij wereldbeker

Brons voor Knegt en Schulting op 1500 meter bij wereldbeker

EK en WK

Cheer!

SHANGHAI - Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting hebben zaterdag allebei brons veroverd op de 1500 meter bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Shanghai.

Deel dit artikel op social media

Knegt had de vorige twee wereldbekers op de 1500 meter in Calgary en Salt Lake City gewonnen, maar aan die hegemonie kwam een eind.

De Fries boog in de finale voor de Zuid-Koreaan Lee Jung-su, die won in 2.20,224, en de Rus Semen Elistratov. Hij lag lang aan de leiding, maar zag Lee en Elistratov in de laatste ronde voorbij komen.

Knegt leek in de halve finales kansloos voor een plek in de eindstrijd, maar hij wist zich op de van hem bekende wijze naar voren te wringen en zelfs nog zijn heat te winnen.

Schulting

Schulting moest bij de vrouwen in de finale alleen buigen voor twee Zuid-Koreanen: Shim Suk-hee en Kim Ji-yoo.

Het is al haar derde medaille van dit seizoen. De 19-jarige Groningse behaalde eerder zilver op de 1000 meter bij de wereldbeker in Salt Lake City en brons op dezelfde afstand bij de openingswedstrijd in Calgary.

Schulting had zich als winnares van haar heat in de halve finales geplaatst voor de finale. Daarin schaatste ze vrijwel de hele race in derde positie. Het lukte haar in de slotronde niet haar twee Zuid-Koreaanse rivales in te halen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Suzanne en Sjinkie aan!