Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wielerbond met succescoaches verder naar Tokio

Wielerbond met succescoaches verder naar Tokio

Coaching RoadToTokyo

Cheer!

NIEUWEGEIN – Vol trots kondigt heeft technisch directeur Johan Lammerts van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) vandaag zijn team van coaches gepresenteerd. Het team gaat de komende jaren gezamenlijk aan de slag om kampioenstruien en eremetaal op wereldbekers, Europese- en wereldkampioenschappen te behalen.

Deel dit artikel op social media

Technisch directeur Lammerts over zijn team: “Ik ben erg tevreden dat het grootste gedeelte de KNWU staf gelijk is gebleven. We bouwen daarmee verder op de zeer succesvolle Spelen in Rio. (De KNWU ontving afgelopen maandag tijdens de Algemene Leden Vergadering van NOC*NSF de Van Tuyll-beker voor de best presterende bond van 2016 red.).

Zowel René Wolff (baan sprint), Peter Schep (baan duur), Bas de Bever (BMX) en Eelke van der Wal (paracycling) zijn en blijven vaste waarden in ons succesvolle team. Daarnaast ben ik verheugd te melden dat wij Loes Gunnewijk als coach voor de junior vrouwen en assistent bondscoach paracycling aan ons team hebben toegevoegd. Kortom: een sterke selectie coaches waarmee wij de resultaten van de afgelopen jaren kunnen overtreffen.”

Wegwielrennen
Bekend was al dat Thorwald Veneberg, voorheen technisch directeur KNWU, de rol van Johan Lammerts overneemt als bondscoach wegwielrennen. Hij wordt hierbij ondersteund door Peter Zijerveld als talentcoach junior en beloften mannen en Loes Gunnewijk als bondscoach junior vrouwen.

Gunnewijk over haar nieuwe rol als talentcoach junior vrouwen bij de KNWU: “Het is voor mij een geweldige kans om mijn kennis en ervaring binnen het vrouwenwielrennen over te dragen op de beste talenten van Nederland. Ik ben ervan overtuigd dat ik het niveau van deze categorie vrouwen door een gedegen begeleiding naar een nog hoger niveau kan tillen. Daardoor zijn ze niet alleen als junior, maar later ook als elite/prof dame nog beter in staat om mee te doen voor het eremetaal.” Over de combinatie als assistent bondscoach paracycling vertelt Gunnewijk: “Ik wil renners in hun kracht zetten en ik kijk er dan ook enorm naar uit om ook de paralympische selectie hierbij te helpen. Daarnaast kan ik weer veel leren van de specifieke sporttechnische aanpak van paracycling.”

BMX
Bij de BMX staf zijn geen veranderingen te melden. Bondscoach Bas de Bever is ook de komende periode bondscoach van de nationale selectie. De in- en doorstroom van BMX talenten blijft de verantwoordelijkheid van Rob van den Wildenberg in zijn functie van talentcoach.

Baanwielrennen
Het team van coaches voor de baandisciplines blijft ongewijzigd. Bondscoach sprint blijft René Wolff en voor de duuronderdelen is Peter Schep als vaste waarde aan het team verbonden. Steve McEwen maakt tot slot als talentcoach het team compleet. De afgelopen periode is er in diverse media bericht over een mogelijk vertrek van Wolff als bondscoach sprint. Daarover zegt Wolff: “Ik heb onlangs een fout gemaakt door in de media interne zaken te benoemen die niet in de media thuishoren. Ook zijn er door ‘mijn’ atleten uitspraken gedaan die niet kloppen. Dat heeft het verhaal een onjuiste en verkeerde wending gegeven”, aldus Wolff. “Met Johan (Lammerts red.) heb ik een goed gesprek gehad en hem hiervoor mijn verontschuldigingen aangeboden. Ik kijk uit naar een mooie en succesvolle toekomst!"

Veldrijden/Mountainbike
De disciplines veldrijden en mountainbike staan sinds de start van het nieuwe veldritseizoen 2016-2017 onder leiding van bondscoach Gerben de Knegt. Hij nam dit stokje begin oktober al over van de huidige Technisch Directeur Johan Lammerts.

Paracycling
Eelke van der Wal heeft zich wederom gecommitteerd aan een nieuwe periode, waarbij hij de successen van zijn sterke paralympische selectie in Rio de Janeiro wil voortzetten en uitbouwen. Daarbij is hij verantwoordelijk voor zowel de baan (tandem en cycling) als weg (handbike, tandem, cycling en tri-cycling). Hij wordt hierbij zoals reeds aangegeven ondersteund door Loes Gunnewijk in de rol van assistent bondscoach.

Overzicht KNWU-coaches per discipline:

Wegwielrennen 
Thorwald Veneberg: bondscoach
Loes Gunnewijk: talentcoach
Peter Zijerveld: talentcoach

BMX
Bas de Bever: bondscoach
Rob van den Wildenberg: talentcoach

Baan
René Wolff: bondscoach (sprint)
Peter Schep: bondscoach (duur)
Steve McEwen: talentcoach

Veldrijden/Mountainbike
Gerben de Knegt: bondscoach

Paracycling
Eelke van der Wal: bondscoach
Loes Gunnewijk: assistent bondscoach


Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Johan, Bas, René, Peter en Eelke aan!