Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen wil liever geen Sportman van het Jaar worden

Verstappen wil liever geen Sportman van het Jaar worden

Cheer!

ABU DHABI - Max Verstappen hoopt niet dat hij tot Sportman van het Jaar wordt uitgeroepen.

Deel dit artikel op social media

''Ik heb daar helemaal niets mee'', laat de begenadigde autocoureur vrijdag weten in De Telegraaf.

''Het sportgala is op 21 december. Dan ben ik op vakantie, dus ik er ben er sowieso niet.''

De 19-jarige Verstappen is dit jaar de sensatie in de Formule 1. Hij won als eerste Nederlander en jongste aller tijden een Grand Prix, eindigde nog eens zes keer op het podium en stal de harten van de autosportfans met gewaagde inhaalacties.

Een verkiezing tot Sportman van het Jaar lijkt een formaliteit, maar Verstappen wil het liever niet. ''Als ik heel eerlijk ben, hoop ik dat ik niks win. De enige prijs die telt voor mij is de wereldtitel en verder hoef ik helemaal niets.''

Van Gerwen

"Sowieso zijn sportprestaties moeilijk met elkaar te vergelijken", aldus Verstappen. "Het zou bijvoorbeeld ook net zo goed darter Michael van Gerwen kunnen worden. Hij heeft ook een goed jaar gehad."

De Limburger rijdt dit weekeinde de slotrace van de Formule 1 in Abu Dhabi. De coureur van Red Bull mikt opnieuw op het podium en hoopt de Duitser Sebastian Vettel nog van de vierde plaats in het wereldkampioenschap te verdrijven.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!