Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen wil jaar op goede manier eindigen in laatste twee races

Verstappen wil jaar op goede manier eindigen in laatste twee races

Cheer!

Max Verstappen heeft na een lang Formule 1-seizoen nog genoeg motivatie voor de laatste twee races van het jaar.

Deel dit artikel op social media

"Het is gek om te bedenken dat we over een paar weken al naar Abu Dhabi gaan voor de laatste race, maar ik kijk ernaar uit om dit jaar op een goede manier te eindigen en om te bouwen naar een nog beter 2017", zegt Verstappen dinsdag op de site van zijn team Red Bull Racing.

De voorlaatste race van het seizoen vindt zondag plaats in Brazilië op het Autodromo José Carlos Pace, beter bekend als Interlagos. Verstappen kijkt uit naar de Grand Prix op het bijzondere circuit met een lengte van slechts 4,3 kilometer.

"De lay-out van het circuit is nogal bijzonder met aardig wat verschil in hoogte en het feit dat we tegen de klok in rijden. Dat zorgt altijd voor een nog leukere uitdaging", aldus de 19-jarige Nederlander.

"Dit circuit heeft ontzettend veel historie en er hebben veel speciale momenten plaatsgevonden, dus dit is echt een van de speciale circuits op de kalender."

Tumultueus

Verstappen eindigde anderhalve week geleden bij de tumultueuze Grand Prix van Mexico als vierde. De Limburger kwam als derde over de finish, maar kreeg na afloop een tijdstraf van vijf seconden vanwege een verdedigende actie op Sebastian Vettel.

Vettel kreeg zelf tien strafseconden opgelegd, waardoor hij als vijfde eindigde.

Vettel (187 punten), diens Ferrari-teamgenoot Kimi Raikkonen (178) en Verstappen (177) strijden in de laatste twee races nog om de vierde plaats in de WK-stand.

Red Bull kan in Brazilië al de tweede plek bij de constructeurs veiligstellen. Het verschil met de nummer drie Ferrari is 62 punten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!