Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen test dinsdag voor het eerst nieuwe banden voor 2017

Verstappen test dinsdag voor het eerst nieuwe banden voor 2017

Cheer!

ABU DHABI - Max Verstappen rijdt dinsdag in Abu Dhabi nog een keer in zijn auto van 2016. De topteams Mercedes, Red Bull en Ferrari gaan op het circuit van Yas Marina de nieuwe, bredere banden van Pirelli testen.

Deel dit artikel op social media

Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo nemen allebei de helft van de testdag voor hun rekening. De coureurs van Red Bull Racing maken in Abu Dhabi voor het eerst kennis met de banden die komend jaar worden gebruikt in de Formule 1.

"Ik ben benieuwd'', zegt de Nederlander op Verstappen.nl. "Na een halve dag weet ik het wel. Voor mij zijn de banden nieuw, maar er is natuurlijk al eerder mee getest.''

Pirelli presenteerde afgelopen weekeinde tijdens de slotrace in Abu Dhabi het rubber voor komend seizoen. De voorbanden worden 6 centimeter breder, de achterbanden 8 centimeter. Het moet zorgen voor meer neerwaartse druk en grip op de baan en daardoor meer snelheid.

Verstappen eindigde zondag als vierde in de Grand Prix van Abu Dhabi, waardoor hij het seizoen afsluit op de vijfde plaats in de WK-stand. De wereldtitel ging naar Mercedes-coureur Nico Rosberg.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!