Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verbij en Smeekens stellen teleur op 500 meter, zege Kulizhnikov

Verbij en Smeekens stellen teleur op 500 meter, zege Kulizhnikov

EK en WK

Cheer!

HARBIN - Kai Verbij en Jan Smeekens zijn er zondag niet in geslaagd om opnieuw mee te doen met de internationale top op de tweede 500 meter bij de World Cup in Harbin. De winst ging naar de Rus Pavel Kulizhnikov.

Deel dit artikel op social media

Verbij en Smeekens, die zaterdag op de eerste omloop nog derde en vierde werden, reden in de voorlaatste rit tegen elkaar. Verbij klokte 35,51 en werd daarmee zestiende. Smeekens was een honderdste sneller en eindigde als vijftiende.

Kulizhnikov was in 34,98 de snelste. Hij bleef de Chinees Tingyu Gao nipt voor: 34,99. De derde plaats was voor de Koreaan Tae-Yun Kim, die 35,08 op de klok zette.

Ronald Mulder was op de achtste plaats de beste Nederlander in een tijd van 35,27. Daidai Ntab reed 35,29 en eindigde daarmee op plek negen.

Kulizhnikov gaat aan de leiding in het klassement na twee afstanden. Roman Krech uit Kazachstan, die zaterdag nog verrassend de eerste 500 meter won, staat tweede. De Fin Mika Poutala is de nummer drie.

Verbij is als achtste de beste Nederlander, gevolgd door Smeekens op de negende plaats. Mulder en Ntab staan respectievelijk twaalfde en zestiende.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kai, Jan en Ronald aan!