Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ter Mors stopt met shorttrack en richt zich op langebaan

Ter Mors stopt met shorttrack en richt zich op langebaan

Cheer!

Jorien ter Mors beëindigt haar loopbaan als shorttrackster en gaat zich vrijwel volledig op het langebaanschaatsen richten, zo heeft ze donderdag bekendgemaakt.

Deel dit artikel op social media

"Ik heb twaalf jaar liefde gehad voor het shorttrack en die verliefdheid is nu een beetje over", zegt een emotionele Ter Mors tegen de NOS.

De beslissing doet haar pijn. "Stel, je hebt een relatie met iemand en het gaat na twaalf jaar uit: zo voelt het. Ik vind de sport nog steeds supermooi, alleen dat gevoel heb ik zelf niet meer als ik race."

Ter Mors combineerde shorttrack de afgelopen jaren met langebaanschaatsen. "Mijn gevoel zegt dat wat ik in het shorttrack wil halen, niet haalbaar gaat zijn. Zeker individueel", aldus de 26-jarige schaatsster, die voorlopig nog wel deel uitmaakt van de aflossingsploeg.

"Richting het WK in eigen land is de insteek om nog wel met de relay mee te doen. Daar zit ik zeker nog wel over te denken. Misschien gaat dat mijn afscheid worden als shorttrackster."

In 2014 pakte Ter Mors de Europese titel bij het shorttrack. Ze schreef bij het toernooi in Dresden de 1500 en 3000 meter op haar naam en pakte ook de zege op de aflossing. In 2011, 2012, 2013, 2014 en 2016 werd ze Nederlands kampioen.

Indruk

Vorig seizoen maakte Ter Mors indruk op de langebaan door in het Russische Kolomna op zowel de 1000 als 1500 meter de wereldtitel te pakken.

Op beide afstanden werd ze ook Nederlands kampioen. Bij het WK sprint in Seoul won Ter Mors de eerste omloop op de 1000 meter en legde ze in het klassement achter winnares Brittany Bowe en Heather Bergsma beslag op het brons.

Op de Winterspelen van 2014 in Sochi was Ter Mors als shorttrackster en langebaanschaatsster actief. Op de langebaan veroverde de geboren Enschedese goud op de 1500 meter en de ploegenachtervolging, terwijl ze zich bij het shorttrack niet wist te verzekeren van eremetaal.

Afgelopen weekend was Ter Mors nog actief bij de World Cup shorttrack in Salt Lake City. In de finale van de 1500 meter ging ze vergeefs op jacht naar haar eerste individuele wereldbekermedaille in drie jaar. Ze werd zesde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorien aan!