Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paraskiester Jochemsen grijpt Europa Cup-goud

Paraskiester Jochemsen grijpt Europa Cup-goud

Cheer!

LANDGRAAF (NSKIV) - Anna Jochemsen heeft de eerste Europa Cup slalom van het seizoen 2016-2017 op haar naam geschreven. Drie andere paraskiërs uit de nationale selectie veroverden ook een podiumplek bij het internationale treffen in SnowWorld Landgraaf. Linda van Impelen en Jeffrey Stuut grepen zilver. Floris Meijer pakte verrassend brons.

Deel dit artikel op social media

Goud Anna Jochemsen

“De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd spannend, want je weet niet precies waar je staat. Er zijn hier veel jonge deelnemers, die in verhouding grote stappen maken. Ik ben al iets ouder en mijn progressie gaat in kleinere stappen. Ik was benieuwd of ik ze nog voor kon blijven”, vertelde de ervaren Anna Jochemsen (31). Achter haar pakte Bigna Schmidt (SUI) zilver en Frederique Turgeon (FRA) brons.
De bevestiging dat ze in goeden doen is, kreeg Jochemsen overigens de afgelopen twee dagen al. Toen vonden er IPCAS-races plaats in Landgraaf. Wedstrijden met een lager instapniveau, maar met dezelfde topatleten. Die races wist de Utrechtse ook te winnen. Jeffrey Stuut en Jeroen Kampschreur wonnen ook hun categorie, maar konden dat bij de Europa Cup niet herhalen.

Zilver Jeffrey Stuut en Linda van Impelen

Jeffrey Stuut moest ditmaal genoegen nemen met zilver achter Thomas Pfyl (SUI) en voor Santeri Kiiveri (FIN). Stuut: “Ik had vandaag iets meer moeite bovenin, maar ik mag sowieso niet klagen.” De wedstrijden in Landgraaf vormen namelijk zijn rentree na een jaar blessureleed. De 21-jarige Enkhuizenaar kampte met een ingewikkelde bovenbeenbreuk, maar is inmiddels hersteld. Stuut: “Ik heb het voorseizoen nog wel erg lopen struggelen met de slalom. Hier gaat het gelukkig weer goed.”
Bij Linda van Impelen liep het de eerste twee races in SnowWorld niet lekker. Maar op het moment suprême - de Europa Cup - knalde de 31-jarige zitskiester uit Emst naar het zilver. “Mijn focus was de eerste dagen niet goed. Ik heb het er met mijn coach over gehad en geprobeerd om rustiger te blijven. Dat heeft goed gewerkt.” Alleen Claudia Loesch (AUT) was nog iets rapper. Laureen Welschbillig (FRA) pakte brons.

Brons Floris Meijer

Bij de mannelijke zitskiërs leken Jeroen Kampschreur en Niels de Langen op het podium af te stevenen, maar beiden gingen onderuit. Floris Meijer uit het talentontwikkelingsteam van de Nederlandse Ski Vereniging wist de finish wel goed te bereiken en greep brons. Alleen de winnaar Yohann Taberlet (FRA) en Frederic Francois (FRA) waren sneller. Voor de 27-jarige Soestenaar was het zijn eerste podiumplek ooit. Meijer: “Dit had ik nooit verwacht, zeker niet op de slalom. Mijn favoriete discipline is de super-G. Ik ben hier natuurlijk heel blij mee.”

Morgen staat er nog een Europa Cup op het programma voor de paraskiërs. De parasnowboarders werkten vandaag een World Cup banked slalom af en doen dat morgen nogmaals.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!