Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Havenga maakt selectie eerste World League-wedstrijd bekend

Havenga maakt selectie eerste World League-wedstrijd bekend

RoadToTokyo

Cheer!

NIEUWEGEIN - De Nederlandse waterpolodames starten de FINA World League 2016-2017 op dinsdag 29 november in en tegen Griekenland. Bondscoach Arno Havenga maakte vandaag de selectie bekend. De World League wedstrijden passen goed in de voorbereidingen op het WK in Boedapest in 2017.

Deel dit artikel op social media

Na een lange periode speelt de ploeg aanstaande dinsdag weer een officiële wedstrijd. Arno Havenga: “Deze fase gaan we gebruiken om meerdere speelsters aan het werk te zien. De selectie wordt in januari uitgebreid met een talenten team en speelsters uit die groep krijgen een kans om zich te bewijzen. De speelsters spelen dit seizoen weer bij hun clubs en een deel van de selectie speelt in het buitenland, waar ze zich weer verder zullen ontwikkelen.”

De wedstrijd tegen Griekenland is de aftrap van de World League en de start van het traject richting WK in Boedapest (14-30 juli 2017). “Griekenland is een zeer goede tegenstander en ik verwacht dan ook een zware wedstrijd voor ons. We hebben drie speelsters in de selectie die afgelopen zomer met Jong Oranje Europees kampioen zijn geworden en zich nu mogen bewijzen op senioren niveau, waarbij Ilse Koolhaas en Maartje Keuning hun debuut bij Oranje maken. We kijken er naar uit om de selectie van het afgelopen seizoen, die voor het grootste deel in tact is gebleven, verder uit te bouwen en het niveau te verbeteren”, aldus Havenga.

De selectie bestaat uit: Yasemin Smit (Olympiakos, Griekenland), Debby Willemsz (Mataro, Spanje), Dagmar Genee (UZSC), Sabrina van der Sloot (UVSE, Hongarije), Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk), Lieke Klaassen (Het Ravijn), Amarens Genee (UZSC), Isabella van Toorn (Widex GZC Donk), Laura van der Graaf (Widex GZC Donk), Jalou Vanhelsuwé (ZVL-BAM), Kitty-Lynn Joustra (ZVL-BAM), Ilse Koolhaas (Vouliagmeni, Griekenland) en Maartje Keuning (ZV de Zaan).

De waterpolodames spelen in de World League in de groep met Griekenland en Rusland. De eerste thuiswedstrijd is op dinsdag 20 december tegen Rusland in zwembad De Krommerijn in Utrecht.
Kaarten voor het duel in Utrecht en de andere thuiswedstrijden in de World League kunnen besteld worden via de ticketshop van de KNZB. Dat geldt ook voor de duels van de Nederlandse waterpolomannen die dinsdag 10 januari spelen in Eindhoven.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Isabella, Lieke, Nomi, Dagmar, Yasemin, Sabrina, Laura, Amarens, Jalou, Debby en Kitty Lynn aan!