Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalster Visser na vijf jaar afwezigheid terug in EK-selectie

Handbalster Visser na vijf jaar afwezigheid terug in EK-selectie

RoadToTokyo

Cheer!

Routinier Maura Visser (31) is vrijdag door bondscoach Helle Thomsen opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands handbalteam voor het Europees kampioenschap in Zweden. De 32-jarige Pearl van der Wissel, die nog wel de voorselectie haalde, viel buiten de groep.

Deel dit artikel op social media

Visser werd na het WK van 2011 in Brazilië vanwege haar houding uit de selectie gezet door toenmalig bondscoach Henk Groener. "In het heetst van de strijd heb ik dingen gezegd die ik niet had moeten zeggen", zei Visser destijds over haar verwijdering.

Thomsen kan niet langer rekenen op Ailly Luciano, die besloten heeft een punt achter haar interlandcarrière te zetten. Luciano twijfelde al langer of ze voor Oranje wilde blijven uitkomen en hakte onlangs de knoop door.

Debbie Bont is wel geselecteerd. Ze werd eerder door voormalig bondscoach Henk Groener gepasseerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Bont reisde als reserve mee naar Brazilië. 

Trainen

Oranje zal eind november niet deelnemen aan een toernooi in Roemenië, waar Nederland een B-team heenstuurt.

"Op dit moment is het belangrijker om met elkaar te trainen, dan wedstrijden te spelen", zegt Thomsen "Ik ben sinds begin oktober bondscoach en tijdens het Holland Handball Tournament in Eindhoven waren ook niet alle speelsters van de selectie aanwezig."

"We komen pas op 23 november bij elkaar en een week later, op donderdag 1 december, vertrekken we naar Zweden voor het EK.” 

Het EK vindt plaats van 4 tot en met 18 december in Zweden. Nederland start met een wedstrijd tegen Duitsland. Polen en Frankrijk zijn de andere landen in de groep.

Definitieve selectie

Jasmina Jankovic (TuS Metzingen), Tess Wester (SG BBM Bietigheim), Laura van der Heijden (Team Esbjerg), Jessy Kramer (Toulon Saint Cyr Var Handball), Debbie Bont (Kobenhavn Handbold), Nycke Groot (Gyori Audi ETO KC), Estavana Polman (Team Esbjerg), Yvette Broch (Győri Audi ETO KC), Danick Snelder (Ferencvarosi TC), Martine Smeets (SG BBM Bietigheim), Michelle Goos (Buxtehuder SV), Lynn Knippenborg (Buxtehuder SV), Angela Malestein (SG  BBM Bietigheim), Kelly Dulfer (VfL Oldenburg), Sanne van Olphen (Toulon Saint Cyr Var Handball), Lois Abbingh (Issy Paris Hand), Maura Visser (SG BBM Bietigheim).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maura, Helle, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Nycke, Danick, Lynn, Debbie, Michelle, Kelly, Laura, Jessy en Estavana aan!