Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handballers houden schade beperkt tegen Denemarken

Handballers houden schade beperkt tegen Denemarken

Cheer!

BRONDBY - De Nederlandse handballers hebben de eerste kwalificatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap 2018 in Kroatië met 29-20 verloren van Denemarken. Oranje speelde met veel bravoure en had geen schrik voor de Deense handballers, die vrijwel allemaal bij clubs spelen in de VELUX EHF Champions League.

Deel dit artikel op social media

Het mannenteam trof het niet om de EK-kwalificatie te starten bij de regerend Olympisch kampioen. In Rio de Janeiro zorgde Denemarken voor een verrassing door titelverdediger Frankrijk te kloppen. De Deense ploeg presenteerde zich voor het eerst na de Spelen voor eigen publiek. De Trefor Arena Brøndby, in 1978 nog het decor voor de WK-finale tussen West-Duitsland en Sovjet-Unie, was met 5.000 toeschouwers uitverkocht.

Nederland liet een goede indruk achter tegen de ervaren opponent en liet met gewaagde acties en een enorme onverzettelijkheid zien dat recente successen tegen Wit-Rusland, Argentinië, Zwitserland en Polen geen toevalstreffers waren. Tot 3-3 ging het gelijk op. Joris Baart, Luc Steins en Bobby Schagen scoorden steeds de gelijkmaker.

Vervolgens liep Denemarken uit naar 6-3. Oranje hield echter de achterstand binnen de perken en na geslaagde doelpogingen van Schagen en Steins was de aansluitingstreffer weer gerealiseerd. In het tweede deel voor de pauze was het verschil vier doelpunten, maar bij het wisselsignaal was de score teruggebracht tot 15-12 in het voordeel van Denemarken.

Het meeste gevaar van Oranje voor de pauze kwam van Bobby Schagen en Luc Steins. Schagen schoot vijf keer op het Deense doel en vijf keer was het raak. Steins was in de eerste dertig minuten drie maal succesvol. Bij Denemarken nam Mikkel Hansen met eveneens vijf goals uit evenveel schotpogingen zijn ploeg op sleeptouw,

Direct na de hervatting bracht Bobby Schagen het verschil terug tot twee: 15-13. Na opnieuw twee doelpunten van Mikkel Hansen en een knappe treffer van Tommie Falke (17-14) had Oranje plotseling moeite met scoren. Het duurde elf minuten voordat Oranje weer het Deense net via Luc Steins liet opveren. Denemarken was in deze periode echter al wel uitgelopen naar 22-14.

Oranje was in deze fase zeer onfortuinlijk en zag Toon Leenders na zijn derde tijdstraf het veld definitief verlaten. In het restant bleef de marge vrijwel gelijk en werd de eindstand bepaald op 29-20.

Oranje speelt de tweede EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije komende zondag om 15.00 uur in De Maaspoort in Den Bosch. Kaarten voor deze wedstrijd kunnen nog besteld worden via deze link.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!