Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Grol besluit toch door te gaan en mikt op rentree bij EK in april

Grol besluit toch door te gaan en mikt op rentree bij EK in april

Cheer!

Henk Grol geeft zijn judocarrière toch een vervolg. De Groninger keert bij de EK in april waarschijnlijk terug op de mat, terwijl hij na zijn uitschakeling bij de Olympische Spelen van afgelopen zomer nog van plan leek zijn loopbaan te beëindigen.

Deel dit artikel op social media

"Ik wil het nog een kans geven. Anton Geesink en Wim Ruska waren ook pas na hun dertigste op hun best", verklaart de 31-jarige Grol zaterdag in De Telegraaf.

Grol zegt zich na een operatie aan de schouder fysiek beter dan ooit te voelen. "Het is net alsof ik een nieuwe schouder heb. De verplichte rust na de operatie in augustus heeft me heel erg goed gedaan."

De Europees kampioen twijfelt nog wel of hij overstapt naar de klasse der zwaargewichten of toch in de klasse tot 100 kilo blijft. "Begin 2017 hak ik de knoop door."

Papendal

Binnenkort praat hij met Henry Bonnes, directeur topsport bij de judobond JBN, over zijn trainingsprogramma. Hij wil zich in ieder geval enkele keren per week melden op Papendal, waar de topjudoka's verplicht trainen.

In de judowereld is al lange tijd beroering over de ingevoerde centralisatie, met een nationaal trainingscentrum op Papendal. Grol ziet het probleem niet. "Alles is daar goed geregeld. Ik snap dat het vervelend is als je jouw vaste trainer niet mag meenemen, maar ik heb nooit voor mijn coach getraind. Ik wilde zelf kampioen worden."

"De judobond moet zich veel harder opstellen. Als ik technisch directeur was, zou ik het wel weten: je komt trainen of anders ben je de A-status kwijt. Het project op Papendal heeft alleen kans van slagen als iedereen meedoet."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Henk aan!