Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Definitieve selectie handbaldames voor EK Zweden

Definitieve selectie handbaldames voor EK Zweden

RoadToTokyo

Cheer!

OOSTERBEEK - De definitieve selectie voor het EK in Zweden van de handbaldames bestaat uit 16 speelsters. Gisteren was bekend gemaakt dat uit de selectie van 17 speelsters Martine Smeets geblesseerd af viel. Voor de linkerhoekspeelster wordt geen vervangster opgeroepen. Bondscoach Helle Thomsen reist met 16 speelsters af naar het Zweedse Kristianstad. 

Deel dit artikel op social media

Maura Visser, net als Smeets uitkomend voor het Duitse SG BBM Bietigheim, zal op het EK haar rentree maken. Zij speelde haar laatste wedstrijd voor Oranje in december 2011. Een interview met Maura Visser

De complete selectie bestaat uit:

Jasmina Janković – TuS Metzingen
Tess Wester – SG BBM Bietigheim
Laura van der Heijden – Team Esbjerg
Jessy Kramer – Toulon Saint Cyr Var Handball
Debbie Bont – København Håndbold
Nycke Groot – Győri Audi ETO KC
Estavana Polman – Team Esbjerg
Yvette Broch – Győri Audi ETO KC
Danick Snelder – Ferencvárosi TC
Martine Smeets – SG BBM Bietigheim
Michelle Goos – Buxtehuder SV
Lynn Knippenborg – Buxtehuder SV
Angela Malestein – SG BBM Bietigheim
Kelly Dulfer – VfL Oldenburg
Sanne van Olphen – Toulon Saint Cyr Var Handball
Lois Abbingh – Issy Paris Hand
Maura Visser – SG BBM Bietigheim


Programma groepsfase EK
Het Europees Kampioenschap is van 4 tot 18 december 2016 in Zweden. De voorbereiding op het EK is woensdag gestart. Het Nederlands Damesteam speelt de eerste wedstrijd van het EK op zondag 4 december tegen Duitsland om 18.30 uur. Na een rustdag komt de ploeg van bondscoach Helle Thomsen twee dagen later op hetzelfde tijdstip uit tegen Polen. De laatste groepswedstrijd is op donderdag 8 december om 20.45 uur tegen Frankrijk. Nederland speelt alle poulewedstrijden in Kristianstad.

In deze groep gaan de eerste drie door naar de hoofdronde. Als Oranje zich daarvoor plaatst, speelt het vervolgens in Göteborg tegen de eerste drie uit groep A met Zweden, Servië, Spanje en Slovenië. De groepswedstrijden worden gespeeld in Stockholm, Malmö, Helsingborg en Kristianstad. De speelsteden voor de hoofdronde zijn Helsingborg en Göteborg. Het finaleweekend wordt gespeeld in Göteborg.

Alle wedstrijden zijn live te volgen op Ziggo of via www.ehfTV.com

Programma Nederland
Zondag 4 december 2016, 18.30 uur: Nederland – Duitsland
Dinsdag 6 december 2016, 18.30 uur: Polen – Nederland
Donderdag 8 december 2016, 20.45 uur: Nederland – Frankrijk

Klik hier voor het complete wedstrijdprogramma van het EK.
Klik hier voor het kopen van kaarten voor het EK.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Nycke, Danick, Lynn, Debbie, Maura, Michelle, Kelly, Laura, Jessy en Estavana aan!