Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Cheryl Maas zesde op olympisch testevent

Cheryl Maas zesde op olympisch testevent

EK en WK

Cheer!

PYEONGCHANG - Snowboardster Cheryl Maas is op het olympische testevent big air in PyeongChang als zesde geëindigd (105 pnt). “Het was een zware dag. Ik heb behoorlijk wat klappers gemaakt en natuurlijk had ik op meer gehoopt, maar ik mag niet klagen”, vertelde Maas na afloop. De Oostenrijkse Anna Gasser (180.75) won het testevent, dat onderdeel uitmaakt van het World Cup-circuit. De Amerikaanse Julia Marino greep zilver (157), de Britse Katie Ormerod brons (156,75).

Deel dit artikel op social media

Voor de nieuwe olympische discipline werd in het Alpensia skigebied - in het Zuid-Koreaanse PyeongChang - een immense stellage gebouwd. Op de grote schans kwam Maas in de training een dag eerder iets tekort, waardoor haar hiel een flinke klap kreeg. Dat weerhield de 32-jarige favoriete er echter niet van om vandaag (plaatselijke tijd) in de kwalificaties door te stomen naar de finale, waarin slechts zes vrouwen mochten starten.

Maas: “Ik heb eerder mijn hiel gekneusd, dus ik wist hoe ik een speciaal zooltje moest maken om er toch op te kunnen rijden. Maar het zit wel in je achterhoofd en daardoor start je toch iets minder aanvallend.” De schans werd gedurende de dag steeds ijziger en in de eindstrijd wist de geboren Brabantse uiteindelijk een van haar drie runs (backside 720 tailgrab) goed te landen. Voor een medaille waren twee goede runs noodzakelijk.

“Het is jammer dat die andere sprongen niet lukte, maar voor mijn eerste wedstrijd van het seizoen ben ik wel tevreden”, vervolgde Maas. De tweevoudig olympiër, die Nederland tijdens Turijn 2006 en Sochi 2014 al vertegenwoordigde, was daarnaast erg te spreken over PyeongChang. “Het is een mooie ervaring om hier te zijn. Alles is heel goed geregeld en de mensen zijn heel vriendelijk. Ik ben er van onder de indruk.”

Niek van der Velden

Bij de mannen kwam de pas 16-jarige Nederlander Niek van der Velden in actie. Het testevent was tevens zijn World Cup-debuut en in de kwalificaties maakte hij indruk met een backside 1260 mute. Dit leverde hem de twintigste plaats op. De top tien ging door naar de finale. De Canadees Mark McMorris veroverde daarin het goud.

Maas en Van der Velden komen zaterdag 3 december ook in actie op de World Cup big air in het Duitse Mönchengladbach.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Cheryl aan!