Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Blijlevens keert bij ploeg van Vos terug in wielrennen

Blijlevens keert bij ploeg van Vos terug in wielrennen

Coaching

Cheer!

Jeroen Blijlevens keert terug in het wielrennen. De 44-jarige oud-topsprinter gaat als ploegleider aan de slag bij het team van Marianne Vos, dat vanaf volgend jaar WM3 Pro Cycling zal heten.

Deel dit artikel op social media

"Het is schitterend om terug in de ploegleiderswagen te kunnen stappen. En dan ook nog eens op het allerhoogste niveau", zegt Blijlevens dinsdag in een persbericht.

De Brabander, die in 2004 stopte als renner, was aan het begin van dit decennium al de ploegleider van Vos, onder meer bij Rabobank-Liv, dat per 1 januari 2017 verdergaat als WM3 Pro Cycling.

Blijlevens stapte eind 2012 over naar de mannen van Belkin (het vroegere Rabobank), maar werd daar in juli 2013 ontslagen nadat hij had toegegeven dat hij tijdens zijn actieve carrière doping had gebruikt.

Vos is blij met de hereniging met Blijlevens. "We hebben enkele jaren heel fijn en professioneel samengewerkt. Mede dankzij hem heb ik indertijd grote overwinningen binnengesleept en een belangrijke basis gelegd voor de successen die nadien kwamen."

"Hopelijk gaan we met WM3 Pro Cycling opnieuw de vruchten plukken van Jeroens expertise."

Ervaring

Blijlevens heeft een contract voor twee seizoenen getekend en zal per 1 januari 2017 beginnen met zijn werkzaamheden.

"Het is bijzonder mooi dat we zo'n grote naam aan onze ploeg kunnen binden", aldus teammanager Eric van den Boom. "Hij beschikt over een karrevracht aan ervaring en kan deze als geen ander overdragen op onze rensters. Wat ook in Jeroens voordeel spreekt, is dat hij eerder al actief was in het vrouwenwielrennen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne aan!