Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rus boekt eerste toernooizege in drie jaar

Rus boekt eerste toernooizege in drie jaar

RoadToTokyo

Cheer!

HUA HIN - Arantxa Rus heeft zaterdag in het Thaise Hua Hin voor het eerst in drie jaar weer een toernooi op haar naam geschreven. Petra Kvitova was de beste bij het grote WTA-toernooi in het Chinese Wuhan.

Deel dit artikel op social media

Rus versloeg in de finale van het ITF-toernooi in Hua Hin thuisspeelster Nicha Lertpitaksinchai.

De nummer drie van de plaatsingslijst pakte de winst in drie sets: 3-6, 7-6 (4) en 7-6 (3). De partij duurde bijna drie uur.

Rus' laatste toernooizege dateerde van oktober 2013, toen ze de beste was in het Spaanse Sant Cugat. Dat jaar won de speelster uit Monster ook nog drie andere toernooien, onder meer in Alphen aan den Rijn.

Schuurs

Demi Schuurs slaagde er in Tasjkent niet in om haar derde dubbeltitel op de WTA Tour te veroveren. De 23-jarige Limburgse verloor met haar Tsjechische dubbelpartner Renata Voracova in de finale van Raluca Olaru en Ipek Soylu.

De Roemeense en de Turkse waren als vierde geplaatst in de Oezbeekse hoofdstad en wonnen in twee sets van het één plaats hoger ingeschaalde koppel: 7-5 en 6-3.

Schuurs stond voor het eerst sinds juli vorig jaar in de finale van een WTA-toernooi. Toen won ze met de Georgische Oksana Kalasjnikova het toernooi van Boekarest. Dit jaar won Schuurs op een lager niveau met diverse partners al toernooien in Saint-Gaudens, Praag, Koksijde en Cagnes-sur-Mer.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Arantxa aan!