Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Marcel Wouda en Mark Faber hoofdcoaches NTC’s

Marcel Wouda en Mark Faber hoofdcoaches NTC’s

RoadToTokyo

Cheer!

NIEUWEGEIN - De KNZB heeft Marcel Wouda en Mark Faber aangesteld als coaches van respectievelijk het Nationaal Trainingscentrum in Eindhoven en Amsterdam. Wouda en Faber zullen samen een leidende rol gaan spelen binnen het programma topzwemmen van de KNZB. Daarmee zet de KNZB vandaag belangrijke stappen in de samenstelling van de coachingstaf voor topzwemmen voor de komende vier jaar.

Deel dit artikel op social media

Met de benoeming van dit duo legt de KNZB een stevig fundament voor het Nederlandse topzwemmen in brede zin en voor de twee Nationale Trainingscentra (NTC’s) in het bijzonder. Al in een eerder stadium is besloten met twee nationale trainingscentra door te gaan richting Tokyo 2020 en hiermee topsporters optimale faciliteiten te bieden. 

Marcel Wouda heeft de afgelopen jaren bewezen een zeer succesvolle coach te zijn, zowel in het zwembad als in het open water. In Rio de Janeiro was het open water zwemen onder leiding van Wouda succesvol met twee gouden medailles voor Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal. De oud-wereldkampioen 200 meter wisselslag zal in Eindhoven de scepter zwaaien over het gehele NTC-programma bijgestaan door nog te benoemen assistentie. Marcel Wouda: “Een geweldige inspiratie om samen met Paralympisch succescoach Mark Faber invulling te mogen geven aan de toekomst van het Nederlandse zwemmen”. 

Mark Faber is de afgelopen 8 jaar met veel succes actief geweest in het Paralympisch zwemmen. In september kwam hij met de paralympische zwemploeg terug uit Rio met 21 medailles. Met de verhuizing naar Amsterdam zet Faber een volgende stap in zijn coach carrière. Mark Faber: ”Ik heb een fantastische tijd gehad met de paralympische ploeg. Ik kijk er nu met veel vertrouwen naar uit om deze nieuwe uitdaging samen met Marcel en André op te pakken.” André Cats: “De ervaring en kennis die Mark de afgelopen jaren heeft opgedaan bij het inrichten van een compleet zwemprogramma van scouting tot en met topsport is zeer waardevol”. 

André Cats: “De combinatie van deze twee coaches met hun ervaringen en kennis maakt een sterke tandem”. De komende weken zullen nog enkele posities met betrekking tot coaching en begeleiding binnen NTC's en RTC's ingevuld worden. Marcel Wouda gaat de eindverantwoordelijkheid voor topzwemmen dragen onder de technisch directeur André Cats. 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marcel en Mark aan!