Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ligtlee en Büchli laten EK baanwielrennen aan zich voorbij gaan

Ligtlee en Büchli laten EK baanwielrennen aan zich voorbij gaan

Cheer!

SAINT-QUENTIN-EN-YVELINES - Met een ploeg vol debutanten neemt Nederland volgende week deel aan de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines. De olympische medaillewinnaars Elis Ligtlee en Matthijs Büchli ontbreken.

Deel dit artikel op social media

Sprintcoach René Wolff selecteerde onder anderen oud-schaatser Carlo Cesar en voormalig BMX'er Harrie Lavreysen, renners die niet eerder op een groot titeltoernooi uitkwamen. Met de meer ervaren Roy van den Berg vormen zij ook de selectie voor de teamsprint.

Bekende namen als Büchli en Jeffrey Hoogland ontbreken. Ook Ligtlee en Laurine van Riessen laten de EK schieten. Het maakt de weg vrij voor Kyra Lamberink, Hetty van de Wouw en Shanne Braspennincx.

Ligtlee won goud op de Olympische Spelen bij het keirin, Büchli won op dat onderdeel zilver.

Jabik-Jan Bastiaans, de bondscoach op de duuronderdelen selecteerde Jan-Willem van Schip, Dion Beukeboom, Wim Stroetinga, Roy Eefting, Roy Pieters, Kirsten Wild en Nina Kessler.

Het EK duurt van 19 tot en met 23 oktober.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Elis en Matthijs aan!