Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jantine van der Vlist stopt bij Beachvolleybal Team Nederland

Jantine van der Vlist stopt bij Beachvolleybal Team Nederland

Cheer!

Jantine van der Vlist neemt per direct afscheid van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). De 30-jarige beachvolleybalster, die sinds eind 2012 deel uitmaakte van het bondsprogramma, gaat zich richten op haar maatschappelijke carrière. Van der Vlist beleefde kort geleden het hoogtepunt uit haar carrière toen ze met Sophie van Gestel mocht deelnemen aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Jantine van der Vlist combineerde jarenlang volleyballen in de zaal op eredivisieniveau met beachvolleybal. Vanaf 2008 nam de blokkeerster deel aan de FIVB World Tour, eerst met Roos van der Hoeven en later met Merel Mooren.

Haar potentie en ijzersterke wilskracht bleven niet onopgemerkt, en na de Olympische Spelen van Londen werd ze geselecteerd voor het bondsprogramma. Achtereenvolgens speelde ze in BTN samen met Marloes Wesselink, Rimke Braakman en Sophie van Gestel.

“Ik heb zeven jaar topsport bedreven als beachvolleybalster, en in die periode heb ik erg veel geleerd”, vertelt Van der Vlist. “Ik denk dat ik de prestaties die ik heb behaald niet meer ga overtreffen. Nu heb ik zin om iets anders te gaan doen in het leven.”

Van der Vlist is afgestudeerd als bewegingswetenschapper en het ligt in de lijn der verwachtingen dat ze zich in dat vakgebied verder gaat bekwamen.

De 1.83 m lange Van der Vlist kijkt met een tevreden gevoel terug op haar carrière. “Al met al waren er veel mooie momenten de afgelopen jaren”, blikt ze terug. “Met Marloes en Sophie heb ik vier keer de halve finale van een World Tour toernooi bereikt. Het WK in eigen land was natuurlijk heel gaaf, net als onze winst met Nederland in de Continental Cup dit jaar. De Olympische Spelen van Rio waren voor mij het ultieme doel, en dat ik daar met Sophie heb mogen spelen was echt fantastisch.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jantine aan!