Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Alle olympische juryleden boksen Rio 2016 voorlopig op non-actief

Alle olympische juryleden boksen Rio 2016 voorlopig op non-actief

Cheer!

De internationale boksbond voor amateurs AIBA heeft alle scheidsrechters en juryleden die actief waren op de Olympische Spelen geschorst. Het gaat om 36 officials, die de bokspartijen in Rio de Janeiro beoordeelden.

Deel dit artikel op social media

Sommige beslissingen van de scheidsrechters en juryleden leidden tot verbazing en verontwaardiging. Vooral het scoresysteem leverde heel wat controverse op. Al tijdens de Spelen greep de AIBA in, door een aantal officials op non-actief te zetten. "Rio 2016 was een keerpunt voor het boksen”, zei voorzitter Wu Ching-kuo donderdag in Lausanne. "Onze sport stond positief in de schijnwerpers, maar soms ook negatief. Hervormingen zijn nodig op het gebied van procedures voor scheidsrechters en juryleden."

De AIBA heeft momenteel een onderzoek lopen naar wat de verbeterpunten zijn. Tot de resultaten daarvan bekend zijn, worden de officials die in Rio in en langs de ring actief waren niet meer ingezet bij wedstrijden onder de vlag van de AIBA. De Nederlandse boksster Nouchka Fontijn greep in Rio zilver in de klasse tot 78 kilogram.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!