Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor Olivier van de Voort op 100 meter rugslag

Zilver voor Olivier van de Voort op 100 meter rugslag

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Zwemmer Olivier van de Voort is tweede geworden op de 100 meter rugslag. De Nederlander zwom onder het oude wereldrecord, maar dat deed de Oekraïner Maksym Krypak nog beter. Ook het brons ging naar Oekraïne, met Denys Dubrov.

Deel dit artikel op social media

Van der Voort was tot vanmorgen houder van het wereldrecord (48.58 seconden). Al in de series dook Krypak onder de toptijd van de 18-jarige Nederlander en in de finale verpulverde hij zijn eigen toptijd tot 57.25 seconden. “Ik zwem hier mijn beste race ooit en dat dat dan goed is voor zilver, is dan zo”, concludeerde Van de Voort na zijn race. “Dus kan ik alleen maar tevreden zijn.”

Dat Krypak met het goud aan de haal ging, vond ook Van de Voort verrassend. “De afgelopen jaren was hij altijd langzamer dan ik, maar blijkbaar heeft hij de Paralympische Spelen uitgekozen om te pieken. Dat doet hij goed. Ik heb er een nieuwe concurrent bij die ik opnieuw zal moeten verslaan.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Olivier aan!