Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver en brons voor handbikesters De Vaan en Jansen

Zilver en brons voor handbikesters De Vaan en Jansen

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Laura de Vaan en Jenette Jansen hebben zilver en brons veroverd tijdens de wegwedstrijd van de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro in de klasse H5. Voor De Vaan was het haar tweede plak in Rio, na het brons van de tijdrit van dinsdag.

Deel dit artikel op social media

De race had aanvankelijk een voorspelbaar verloop, hoewel Jansen er al snel vandoor ging. “Maar niet met het plan om dat drie ronden vol te houden”, lachte ze. “Ik houd ervan om snel te starten, dat was meer een spelletje.” De Vaan koos in die fase het tweede wiel bij de achtervolgers en probeerde waar mogelijk het tempo te drukken.

Na een halve  ronde was de vlucht ten einde en bleef de groep de resterende 22,5 kilometer bijeen. “We dachten wel dat het op een eindsprint zou uitdraaien”, zei De Vaan. Het was daarna vooral zaak om goed door de laatste bocht op honderd meter voor de finish te komen. “Vanaf twee kilometer voor het einde probeerden we te voorkomen dat Andrea Eskau als eerste die bocht in zou gaan, maar ze vond toch bijtijds een gaatje.”

“De volgorde op hoe je die bocht in gaat zou de volgorde van de finish zijn” wist Jansen van de mannenrace. “Dus we probeerden het breed te houden en vroeg aan te gaan. Eskau ging er tussendoor en toen werd het een superlange sprint.” De Duitse won, De Vaan ging als tweede de bocht in en Jansen als derde. “We hebben elkaar natuurlijk niet in de wielen gereden”, zei Jansen. De voorspelling van de finishvolgorde klopte vervolgens. “Al kwam die Amerikaanse nog dichtbij.”

“Ik ben natuurlijk blij met zilver en het is extra leuk om allebei op het podium te staan”, vond De Vaan. “Zilver of goud is mooier, maar ik ben blij met brons. In zo’n langzame race is het moeilijk om de hele tijd geconcentreerd te blijven, maar dat is goed gelukt”, vulde Jansen aan.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Laura en Jennette aan!