Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vier overwinningen voor rolstoeltennisvrouwen

Vier overwinningen voor rolstoeltennisvrouwen

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse rolstoeltennisvrouwen hebben zich alle vier relatief makkelijk geplaatst voor de tweede ronde van het enkelspel. Jiske Griffioen, als eerste geplaatst op de Paralympische Spelen, was in krap drie kwartier klaar. Alleen Marjolein Buis stond ruim anderhalf uur op de baan.

Deel dit artikel op social media

Griffioen won in minder dan driekwartier van de Amerikaanse Kaithlyn Verfuerth (6-1, 6-1). In de tweede ronde treft ze de Britse Lucy Shuker. Marjolein Buis sloot de tennisdag af met een zwaarbevochten overwinning op Angelica Bernala. Pas na een moeizame eerste set was het verzet van de Colombiaanse gebroken (7-6 ,6-1). Haar volgende tegenstander is Charlotte Famin uit Frankrijk.

Aniek van Koot kwam in Rio als eerste Nederlandse tennisster in actie. Ze had net iets meer dan een uur nodig om de Thaise Sakhorn Khantasit, voormalig nummer 6 van de wereld, opzij te zetten (6-2, 6-3). Ze speelt in de volgende ronde tegen de Amerikaanse Dana Mathewson. Debutante Diede de Groot had op een winderig tweede center court weinig tegenstand van de Japanse Kanako Domori. Ze won met 6-1, 6-3 en speelt nu tegen Shelby Baron uit de Verenigde Staten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Aniek, Marjolein, Jiske en Diede aan!