Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tweede zilver voor tandemduo Ter Schure en Fransen

Tweede zilver voor tandemduo Ter Schure en Fransen

Paralympisch Rio 2016 TeamNL

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Vincent ter Schure en Timo Fransen hebben tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro de zilveren medaille veroverd op de tijdrit op de weg. Stephen de Vries en Patrick Bos eindigden als vierde, Tristan Bangma en Teun Mulder als zestiende.

Deel dit artikel op social media

Ter Schure en Fransen hadden halverwege de koers over dertig kilometer bij de Braziliaanse kust van Pontal elf seconden achterstand op Steve Bate en Adam Duggleby. In het tweede deel snoepten de Nederlanders nog drie tellen van die marge af, maar ze waren niet bij machte de Britten van het goud te houden.

“Heel zuur”, zei Ter Schure bij de NOS. “We zijn de afgelopen twee jaar eigenlijk een beetje ‘outstanding’ op dit nummer. Maar op de belangrijke momenten zitten we er net naast. De Britten zijn gewoon net iets beter.”

Het resultaat viel ze tegen, maar over hun rit was Fransen best te spreken: “Dat was gewoon een goede rit, we hebben het nergens laten liggen, maar het was niet goed genoeg voor goud.” Het zilver op de weg voelde niettemin anders aan dan het zilver van een week geleden op de achtervolging op de baan. “Toen waren we heel blij, maar dit gaat wel even duren denk ik”, vatte Ter Schure zijn gevoel samen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Vincent, Timo, Stephen, Patrick, Tristan en Teun aan!