Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Teunissen verovert derde plaats op 50 meter rugslag

Teunissen verovert derde plaats op 50 meter rugslag

Paralympisch Rio 2016 TeamNL

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Zwemster Lisette Teunissen heeft brons gewonnen in de paralympische finale van de 50 meter rugslag. Ze moest in de eindstrijd haar meerdere erkennen in de Chinese vrouwen Qiuping Peng en Guofen Meng.

Voor Teunissen is het de eerste 50 meter rugslag sinds de EK van 2011 die ze niet op haar naam weet te schrijven. Vijf jaar lang was het ‘haar’ afstand. “Na de series zag ik wel dat die twee Chinezen te hard gingen voor mij. Peng verbeterde mijn wereldrecord met bijna een seconde”, concludeert ze nuchter. “Ik was erop gebrand om die bronzen medaille mee te nemen en dat is gelukt. Ik ging als derde de finale in en ben ook derde geworden. Ik heb gedaan wat ik wilde doen.”

Over haar eigen race kon Teunissen tevreden zijn: “Ik heb mijn taken goed uitgevoerd, verder nergens aan gedacht en als je dan een 1, 2 of 3 achter je naam ziet staan, heb je het goed gedaan. Ik kwam hier heus wel voor het goud, maar dat zat er gewoon niet in. Dus dan kan ik hier tevreden mee zijn.”

Deel dit artikel op social media:

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisette aan!