Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tennissers Scheffers/Egberink openen tegen Brazilianen

Tennissers Scheffers/Egberink openen tegen Brazilianen

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Rolstoeltennissers Maikel Scheffers en Tom Egberink treffen in hun eerste dubbelduel het Braziliaanse duo Rafael Medeiros en Daniel Rodrigues. Dat is het resultaat van de loting die vandaag werd uitgevoerd. Ook voor het enkelspel kennen alle Nederlandse roltennissers hun tegenstanders.

Deel dit artikel op social media

De als eerste geplaatste Jiske Griffioen opent haar jacht op paralympisch eremetaal tegen de Amerikaanse Kaitlyn Verfuerth, de nummer 27 van de wereld. Aniek van Koot (nummer 4) stuit op Sakhorn Kantasit (Thailand, nummer 25), Marjolein Buis (5) speelt tegen Angelica Bernal (Colombia, 29) en Diede de Groot treft Kanako Domori (Japan, 20).

Maikel Scheffers en Tom Egberink hebben als geplaatste spelers een vrije doortocht naar de tweede ronde. Scheffers (8e geplaatst) begint zijn derde Paralympische Spelen met een duel tegen de Argentijn Agustin Ledesma of Tadeusz Kruszelnicki uit Polen. Egberink, elfde van de plaatsingslijst, treft in de tweede ronde Shunjiang Dong uit China of de Braziliaan Daniel Rodrigues.

Dubbelspel
De Nederlandse vrouwendubbels zijn als eerste (Griffioen/Van Koot) en tweede (Buis/De Groot) geplaatst en kunnen elkaar pas in de finale tegenkomen. Griffioen en Van Koot openen tegen Baron/Kaiser (Verenigde Staten) of Famin/Morch (Frankrijk). Buis en De Groot treffen Mathewson/Verfuerth (Verenigde Staten) of Candida/Mayara (Brazilië).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom, Aniek, Marjolein, Maikel, Jiske en Diede aan!