Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tafeltennisser Last naar volgende ronde, Hergelink uitgeschakeld

Tafeltennisser Last naar volgende ronde, Hergelink uitgeschakeld

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Gerben Last heeft zich op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro gekwalificeerd voor kwartfinales. Kelly van Zon, al zeker van de laatste vier, won ook haar derde en laatste groepsduel. Bas Hergelink verloor ook zijn tweede partij en is uitgeschakeld. Later vandaag speelt Jean Paul Montanus zijn kwartfinaleduel in de klasse 7.

Deel dit artikel op social media

Gerben Last had het in de klasse 9 niet eenvoudig tegen Esa Miettinen, maar klopte de Fin met 3-2: 11-8, 9-11, 11-9, 9-11, 11-8. De Kampenaar had vrijdag ook al van de sterke Fransman Cabestany gewonnen en is verzekerd van een plaats in de kwartfinales, die later vandaag gespeeld wordt.

Hergelink uitgeschakeld
Hergelink wist dat hij in de klasse 10 een zware poule had geloot, maar had tegen Kim Daybell, nummer 9 van de wereld, kansen op de overwinning. De 19-jarige inwoner van Deventer won de eerste game met 11-4, maar moest zijn tegenstander in 8-11 en 6-11 de volgende twee games laten. Via een spannende 13-11 in de vierde game dwong Hergelink alsnog een beslissende game af, doch daarin was de Brit duidelijk de sterkste (11-5). Voor Hergelink zit het enkelspel in Rio er nu op, hij speelt nog wel in de dubbel met Gerben Last.

Van Zon ontspannen
Kelly van Zon was door haar twee eerdere zeges al zeker van de laatste vier en kon ontspannen aantreden tegen de Egyptische Faiza Mahmoud. De Brabantse won het verplichte nummer met 3-0 (11-8, 11-6, 11-9). Van Zon speelt zondag in de halve finales.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kelly, Gerben, Bas en Jean Paul aan!