Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Succesvolle openingsdag van Paralympische Spelen in Rio

Succesvolle openingsdag van Paralympische Spelen in Rio

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Voor TeamNL was de eerste dag van de Paralympische Spelen met negen medailles (1 goud, 3 zilver, 5 brons) erg succesvol. De medailles werden gewonnen door de baanwielrenners en zwemmers.

Deel dit artikel op social media

Lisa Kruger tekende voor het eerste goud voor de Nederlandse ploeg. De 16-jarige zwemster won de 100 meter schoolslag in handicapklasse SB9. Op dezelfde afstand veroverde Chantalle Zijderveld het brons. In het zwembad was er zilver voor Marc Evers en Marlou van der Kulk op de 100 meter rugslag (S14). Naast het brons van Zijderveld was er een derde plaats voor Duncan van Haaren (100 meter schoolslag SB9) en Michael Schoenmaker (100 meter vrije slag S4).

Op de wielerbaan was er dubbel succes voor de tandemduo’s op de achtervolging. Vincent ter Schure en Timo Fransen mochten even hopen op goud; zij klokten in de kwalificatie een wereldrecord. Een paar minuten later waren ze dat alweer kwijt. Ook in de finale was het Britse duo Bate en Duggleby te sterk. Ter Schure en Fransen pakten het zilver, Stephen de Vries en Patrick Bos wonnen de strijd om het brons. Voor Alyda Norbruis was er in het Velodrome ook brons op de achtervolging.

Wat gebeurde er nog meer op de openingsdag van de Paralympische Spelen?

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!