Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoelbasketbalsters naar halve finales

Rolstoelbasketbalsters naar halve finales

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse rolstoelbasketbalsters zijn op de Paralympische Spelen doorgedrongen tot de halve finales. In de kwartfinales werd wereldkampioen Canada met 78-60 opzij gezet.

Deel dit artikel op social media

Nederland maakte het verschil in het tweede kwart, toen het van één punt naar dertien punten voorsprong wegliep. “We waren in het begin gewoon lekker scherp, waar het in de vorige wedstrijden nogal eens aan ontbrak. Nu waren we er gewoon echt allemaal, dat was echt heel gaaf”, genoot Jitske Visser.

In het derde kwart probeerde Canada met man en macht het gat te verkleinen. Het kwam tot op zeven punten, maar in de slotseconden scoorde Nederland twee keer, waardoor Canada een flinke knauw kreeg. “We bleven goed verdedigen en konden ook steeds weer scoren”, zei Visser.

In het slotkwart konden de Noord-Amerikaansen Nederland niet meer bedreigen en zo grijpt de wereldkampioen naast het eremetaal in Rio. “Toen ik de loting van de kwartfinale zag, dacht ik wel even wow, maar we weten dat we alle teams hier kunnen hebben. En we waren vol vertrouwen en onwijs gefocust, dat hebben we gelukkig veertig minuten kunnen volhouden.”

In de halve eindstrijd treft de ploeg van bondscoach Gert-Jan van der Linden Frankrijk of Duitsland.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jitske, Evelyn, Bo, Carina, Mariska, Chèr, Roos, Barbara, Inge, Ilse, Lucie en Sanne aan!