Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoelbasketbalploegen boeken zege

Rolstoelbasketbalploegen boeken zege

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Zowel het vrouwen- als het mannenrolstoelbasketbalteam heeft op de tweede dag van het Paralympisch toernooi een zege geboekt. De mannen klopten Canada met 49-32, de vrouwen veegden de vloer aan met Algerije: 107-29.

Deel dit artikel op social media

De mannen schreven, na de nederlaag tegen wereldkampioen Australië op donderdag, hun eerste overwinning bij. In de eerste helft zag het daar niet naar uit. Nederland had het vizier nog niet scherp staan en Canada, dat ook niet echt op schot was, nam een voorsprong halverwege: 19-15.

Oranje herpakte zich echter en sloeg in het tweede deel keihard toe. Via twee scores van Mustafa Korkmaz trok de ploeg van bondscoach Frits Wiegman de stand gelijk, waarna de periode van Marc van der Kuilen aanbraken. De Loosdrechter legde twee driepunters in de ring en via een snelle break bracht hij met de 28-19 de Canadezen de genadeklap toe.

In het slotkwart konden de Noord-Amerikanen geen vuist meer maken, waardoor Nederland een belangrijke zege boekte. Zaterdag speelt de ploeg zijn derde groepswedstrijd, waarin Japan de tegenstander is. De beste vier van de groep van zes gaan naar de kwartfinales.

Vrouwen
De vrouwen legden in hun eerste duel in Rio Algerije over de knie. Via 61-12 halverwege finishte de ploeg van bondscoach Gert-Jan van der Linden op 107-29. Mariska Beijer (20) en Sanne Timmerman met achttien punten waren de topschutters.

Nederland speelt zaterdag de tweede wedstrijd tegen Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anton, Robin, Mattijs, Walter, Paul, Mustafa, Sebastiao, Quinten, Frank, Mendel, Marc, Gijs, Jitske, Evelyn, Bo, Carina, Mariska, Chèr, Roos, Barbara, Inge, Ilse, Lucie en Sanne aan!