Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoelbasketballers uitgeschakeld door Verenigde Staten

Rolstoelbasketballers uitgeschakeld door Verenigde Staten

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De rolstoelbasketbalmannen zijn uitgeschakeld op de Paralympische Spelen. In de kwartfinale was vice-wereldkampioen Verenigde Staten duidelijk een maatje te groot: 70-37.

Deel dit artikel op social media

Oranje begon ijzersterk aan de wedstrijd en stond na de eerste tien minuten met 18-12 voor. Daarna was het Team USA wat de klok sloeg. De Nederlandse ploeg kwam nog nauwelijks aan scoren toe en keer op keer wisten de Amerikanen het netje wel te vinden. In drie kwarten liep de ploeg uit naar een ruime overwinning. Oranje speelt nu nog om plaats zeven tegen Duitsland.

“In het eerste kwart speelden we zo goed. We bleven de bal rond spelen tot er iemand vrij stond. En dan gaat negen van de tien keer de bal erin. Dan zijn we onmogelijk te verdedigen”, zei Marc van de Kuilen na afloop. “Zelfs na twee kwarten was er nog niet veel aan de hand, we stonden zeven punten achter. Maar daarna ging het helemaal mis. We lieten de bal niet het werk doen, kwamen de gemaakte afspraken niet na.”

Toch was de center ook trots. Van de Kuilen: “Veel teams verbazen zich over hoe goed wij zijn geworden in korte tijd. Dat we hier de kwartfinale spelen, is eigenlijk een ontzettend knappe prestatie. Maar we kúnnen zoveel beter. Als we hier een goede wedstrijd spelen en dan verliezen, is dat oké. Maar we hebben niet ons beste spel laten zien en dat frustreert.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anton, Robin, Mattijs, Walter, Paul, Mustafa, Sebastiao, Quinten, Frank, Mendel, Marc en Gijs aan!