Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Roeiers naar herkansingen voor plek in finale

Roeiers naar herkansingen voor plek in finale

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Beide Nederlandse roeiboten strijden morgen tijdens de herkansingen opnieuw om een plaats in de A-finale op de Paralympische Spelen. Dubbeltwee Esther van der Loos en Corné de Koning werd tweede in hun heat, skiffeur Alexander van Holk werd vijfde.

Deel dit artikel op social media

Van der Loos en De Koning lagen in hun serie lange tijd op de derde plaats, maar knokten zich met een goede eindsprint naar de tweede plaats achter Frankrijk, dat vorig jaar op de WK nog derde werd. Van der Holk kon niet in de buurt van de snelste boten blijven. Van start tot finish lag de Nederlander op de vijfde plaats. De Oekraïner Roman Polianskyi was de snelste in die race.

Alleen de snelste boot per serie plaatst zich in het roeitoernooi automatisch voor de A-finale. In de herkansingen zijn er morgen nog vier tickets voor de strijd om de medailles te verdienen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alexander, Corné en Esther aan!