Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Perez bezorgt Nederland eerste paralympische bocciamedaille ooit

Perez bezorgt Nederland eerste paralympische bocciamedaille ooit

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Daniel Perez zorgde op de Paralympische Spelen voor een unicum door Nederland de eerste bocciamedaille ooit te bezorgen. De Tukker pakte vandaag de zilveren medaille in de finale van het bocciatoernooi BC1. Het goud ging naar de Brit David Smith en het brons was voor de Zuid-Koreaan Yoo.

Deel dit artikel op social media

Gelijke strijd

De uitslag 5-0 deed niet vermoeden dat de finale een spannende partij was, maar dat was wel het geval. Coach Joep Pelsser en Daniel Perez legden na afloop uit: “Het niveau was hoog. Beide spelers legden het telkens goed dicht. Daniel heeft heel goed verdedigd. De Brit moest tot tweemaal toe zijn ballen aan de zijkant weggooien omdat hij anders teveel risico zou lopen.”

Smith wist de eerste drie ends telkens met 1-0 te winnen. “Deze twee geven elkaar doorgaans maar heel weinig toe, dus het was heel lastig om in het vierde end nog een tiebreak af te dwingen”, analyseerde Pelsser. Perez wist na afloop dat het tijd was om stoom af te blazen: “Ik ga eerst even lekker bijkomen en dan genieten van wat ik gepresteerd heb. Daarna gaan we wel weer eens verder kijken en over de toekomst nadenken.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Daniël en Joep aan!