Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Norbruis sluit succesvolle Spelen af met vijfde plek in wegrit

Norbruis sluit succesvolle Spelen af met vijfde plek in wegrit

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Alyda Norbruis heeft haar paralympische campagne afgesloten met een vijfde plek tijdens de wegrace voor parawielrenners. Arnoud Nijhuis eindigde in het mannenveld op plek 22.

Deel dit artikel op social media

In de gecombineerde klasse C123 waren de medaillekansen voor zowel voor Norbruis als Nijhuis op voorhand miniem. Norbruis had desondanks een goed gevoel overgehouden aan haar race: “het is lastig rijden in een gemixt veld. De beste winnen hier vandaag. Ik heb mijn beste wegwedstrijd ooit gereden, dus daar kan ik heel blij mee zijn.”

Sterker dan ooit

Met twee gouden en een bronzen medaille waren de Spelen voor Alyda Norbruis zeer geslaagd. Na een bronzen medaille op de 3.000 meter achtervolging op de wielerbaan was er goud op de 500 meter tijdrit, eveneens op de baan. De tijdrit op de weg leverde vervolgens ook goud op. “Ik ben hier denk ik sterker dan ooit geweest, zeker als je het vergelijkt met Londen. Dat resulteert in een hele mooie bronzen medaille en twee keer goud. Daar kan en moet ik heel tevreden mee zijn en dat ben ik ook”, concludeerde Norbruis.

Arnoud Nijhuis finishte op plek 22 in het sterk bezette mannenveld. De wereldtitel ging naar de Duitser Warias, die de Belg Bosmans en de Italiaan Anobile afhield in de sprint van een klein kopgroepje. Nijhuis had de slag in de eerste ronde gemist, toen een groepje vluchters al vroeg in de koers vertrok. Op de baan won Nijhuis eerder deze Spelen zilver en brons.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alyda en Arnoud aan!