Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlagen voor rolstoelbasketballers

Nederlagen voor rolstoelbasketballers

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse rolstoelbasketbalploegen zijn op de Paralympische Spelen tegen een verliespartij aangelopen. De mannen verloren van Turkije, terwijl de VS te sterk was voor de Nederlandse vrouwen.

Deel dit artikel op social media

De vrouwen troffen na twee simpele zeges in het derde groepsduel de Verenigde Staten en liepen tegen de eerste nederlaag aan: 50-60. Oranje raakte in het eerste kwart negen punten achter en moest vervolgens het hele duel, in de bomvolle Carioca Arena 1 op het Olympic Park van Rio, in de achtervolging.

“We waren wat gespannen denk ik”, zocht spelverdeelster Inge Huitzing naar een verklaring. “We zijn altijd aan elkaar gewaagd en zij speelden net een andere tactiek dan de vorige keren en daar hadden we niet snel genoeg een antwoord op. Bovendien kwamen we niet makkelijk tot scoren en dat deden zij beter.”

Vanaf het tweede kwart kreeg Oranje meer grip op de Amerikaansen en kroop het gestaag naderbij, tot enthousiasme van het Braziliaanse publiek. “Met name in de tweede helft hebben beter verdedigd en iets beter aangevallen”, vond Huitzing. In de slotfase bracht Nederland het verschil terug tot drie punten, maar het gat werd net niet gedicht. De VS vond toen de schotklok wegtikte knap een klein gaatje en even later viel een driepunter binnen, waarna het gelopen was. “We waren gewoon niet goed genoeg vandaag”, concludeerde Huitzing.

De ploeg van bondscoach Gert-Jan van der Linden sluit de groepsfase maandag af tegen China en is al verzekerd van een plaats bij de laatste acht.

Nederlaag mannen

De Nederlandse rolstoelbasketbalmannen verloren hun vierde groepsduel tegen Turkije met 67-50. Turkije nam al snel in de wedstrijd een voorsprong en stond die vervolgens niet meer af. Aan Nederlandse kant was Mustafa Korkmaz topscorer met twaalf punten.

Oranje staat voorlopig vierde in Groep A van het rolstoelbasketbaltoernooi en is al zo goed als zeker van een plaats in de kwartfinales. De ploeg van coach Frits Wiegmann speelt morgen het laatste groepsduel tegen Spanje.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jitske, Evelyn, Bo, Carina, Mariska, Chèr, Roos, Barbara, Inge, Ilse, Lucie, Sanne, Anton, Robin, Mattijs, Walter, Paul, Mustafa, Sebastiao, Quinten, Frank, Mendel, Marc en Gijs aan!