Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Lotto-Jumbo met Gesink en Kelderman in Ronde van Lombardije

Lotto-Jumbo met Gesink en Kelderman in Ronde van Lombardije

RoadToTokyo

Cheer!

MILAAN - Robert Gesink en Wilco Kelderman zijn dinsdag door Lotto-Jumbo opgenomen in het team dat gaat koersen in de Ronde van Lombardije.

Deel dit artikel op social media

"Het is een van eerlijkste klassiekers van het seizoen. De koers is zo lastig dat de beste mannen uiteindelijk overblijven. Dat maakt de Ronde van Lombardije zo’n mooie wedstrijd", blikt ploegleider Addy Engels vooruit op de koers van aanstaande zaterdag.

"Robert Gesink heeft in het verleden laten zien dat hij mee kan doen in de finale. Gesink is goed uit de Vuelta gekomen en is weer fris genoeg om opnieuw van voren mee te doen."

Engels heeft ook hoge verwachtingen van Kelderman. "Wilco liet in de Eneco Tour zien dat hij in vorm is. Hij heeft het voordeel dat hij afgelopen week nog diep heeft moeten gaan. Met voldoende rust kan dat ervoor zorgen dat hij zaterdag in een goede vorm aan de start staat", aldus Engels.

Gesink

"Ik ben gemotiveerd om in mijn laatste koers van dit seizoen iets moois te laten zien. Lombardije is een schitterende koers waar ik vaak een goed resultaat heb neergezet", zegt Gesink, die weer voor het eerst in actie komt na de Vuelta.

"Ik ben benieuwd hoe mijn benen zijn. De Vuelta was natuurlijk super, maar ik heb daarna lange tijd geen koersen gereden. Ik heb hard getraind om het niveau vast te kunnen houden."

Kelderman: "Lombardije is een mooie koers en ik hoop daar in de finale mee te kunnen strijden. Ik hoop dat ik Robert zo lang mogelijk kan bijstaan in de finale. Samen met Gesink moeten wij zeker wat kunnen laten zien.”

Eneco Tour

Kelderman eindigde zondag als zesde in de Eneco Tour. "Het is afwachten hoe mijn vorm is komende zaterdag. Ik ben goed uit de Eneco Tour gekomen en normaal gesproken moet ik het weekend erna in een goede vorm zijn. Het zal wel weer wennen worden om de klimmetjes op te moeten rijden. Het parcours is natuurlijk niet te vergelijken met dat van de Eneco Tour."

De volledige selectie van Team Lotto-Jumbo voor aanstaande zaterdag: Enrico Battaglin, Koen Bouwman, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens, Bram Tankink en Alexey Vermeulen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robert en Wilco aan!