Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Liesette Bruinsma geeft zwemdag gouden slot

Liesette Bruinsma geeft zwemdag gouden slot

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Na twee bronzen en een zilveren medaille heeft Liesette Bruinsma de Nederlandse ploeg aan het slot van de zwemdag haar vierde gouden medaille bezorgd. In de finale van de 400 meter vrije slag lag de Nederlandse van begin tot eind aan kop.

Deel dit artikel op social media

De sinds gisteren 16-jarige Friezin tikte na 400 meter aan in een tijd van 5:15.08. De Italiaanse Cecilia Camellini tikte ruim een seconde later aan, gevolgd door de Chinese Xie Qing, die brons won. Bruinsma na afloop: “Ik heb hier zeker van gedroomd. Andere mensen dromen ervan om de Postcodeloterij te winnen, maar dat is niet reëel. Zo’n gevoel heb ik nu ongeveer, maar dan tien keer mooier.”

Tijdens de race krijgt de blinde zwemster niet mee wat er om haar heen gebeurt. Ze vertelt: “Ik zie natuurlijk niet waar ik lig ten opzichte van de concurrentie”, zei Bruinsma met een glimlach. “Aan het einde hoor ik wel van mijn coach waar ik lig. En als dat dan eerste is, is dat geweldig. Mijn eerste gedachte? Dat ik paralympisch kampioen ben! Dat ik de race heb gewonnen, alles heb gegeven en dat het allermooiste is.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Liesette aan!