Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jeroen Otter tot na Spelen van 2018 bondscoach shorttrackers

Jeroen Otter tot na Spelen van 2018 bondscoach shorttrackers

Coaching EK en WK

Cheer!

LEEUWARDEN - Jeroen Otter blijft ook de komende jaren bondscoach van de Nederlandse shorttrackers. De 52-jarige trainer heeft zijn contract bij de KNSB verlengd tot na de Winterspelen van 2018.

Deel dit artikel op social media

In de Elfstedenhal in Leeuwarden zette Otter woensdag zijn handtekening onder een contract dat hem tot en met april 2019 aan de KNSB verbindt. Zijn huidige verbintenis liep dit jaar af.

"We willen continuïteit in ons programma. Daarom hebben we het contract verlengd tot één jaar na de Olympische Spelen in Pyeongchang'', aldus technisch directeur Arie Koops.

De bondscoach is blij met de nieuwe verbintenis. "Voor mezelf is het prachtig. We zien in heel veel sporten na de Olympische Spelen een dip. Dat komt door veel veranderingen. Dat proberen we nu te voorkomen'', aldus Otter.

Knegt

De voormalig shorttracker, die tussen 1986 en 1990 onder meer vier keer wereldkampioen op de relay werd met de Nederlandse ploeg, werd in 2010 aangesteld als bondscoach als opvolger van de Canadees John Monroe.

Met shorttrackers als Sjinkie Knegt, Jorien ter Mors en Freek van der Wart vierde Otter de laatste jaren vele successen.

Zo werd Knegt in 2012 Europees kampioen en in 2015 wereldkampioen. Bij de Spelen van Sochi in 2014 pakte de Fries met brons op de 1000 meter bovendien de eerste Nederlandse olympische shorttrackmedaille.

"Jeroen heeft me de laatste jaren vooral heel veel zelfvertrouwen gegeven tijdens het schaatsen", zegt Knegt woensdag tegen de NOS. "Dat resulteerde in topprestaties. Zonder hem had ik dat nooit gekund."

Fit

Knegt begint fit aan het nieuwe seizoen. In februari bij wereldbekerwedstrijden in Dordrecht ging hij hard onderuit en liep daarbij drie gebroken ribben, een gekneusde long en een scheurtje in zijn lever op.

''Eigenlijk gaat alles weer vanzelf'', zegt Knegt woensdag bij de presentatie van de ploeg voor het komende seizoen, met het WK in maart in Ahoy als hoogtepunt.

"In mei stond ik voor het eerst weer op het ijs. Ik heb direct het materiaal gepakt waarmee ik in Dordrecht was gevallen. In principe zijn het maar een paar ribben. Als je je enkel breekt, ben je verder van huis."

Door zijn val moest Knegt het WK dit jaar aan zich voorbij laten gaan. In 2015 won hij in Moskou de wereldtitel.

Op 13 oktober gaan de Nederlandse shorttrackers op trainingskamp naar Calgary. In die Canadese stad is ook de eerste wereldbekerwedstrijd, gevolgd door Salt Lake City.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!