Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Iraanse wielrenner overleden tijdens paralympische wegrace

Iraanse wielrenner overleden tijdens paralympische wegrace

Paralympisch Rio 2016 EK en WK

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) heeft in een persbericht laten weten dat de Iraanse parawielrenner Bahman Golbamezhad (48) op weg naar het ziekenhuis overleden is aan verwondingen die hij opliep tijdens de wedstrijd waaraan hij vanochtend deelnam. De wedstrijd werd, zonder dat hij weet had van de tragedie, gewonnen door Daniël Abraham Gebru van TeamNL.

Deel dit artikel op social media

IPC-voorzitter Phil Craven: “Dit is werkelijk hartverscheurend nieuws en de gedachten en condoleances van de gehele paralympische familie zijn op dit moment bij Bahman’s familie, vrienden en teamgenoten, evenals bij het gehele paralympische comité van Iran.”

De Iraanse ploeg is opgevangen in het atletendorp. “De paralympische familie is op dit moment verenigd in verdriet bij deze gruwelijke tragedie, die een donkere schaduw werpt over wat tot nu toe geweldige Spelen zijn geweest hier in Rio”, voegde Craven eraan toe.

Ten gevolge van Golbamezhad’s dood is de Iraanse vlag in het atletendorp halfstok gehangen. Dat gebeurt ook met de Paralympische vlag en met de Iraanse vlag tijdens de finale van het zitvolleybal morgen, waarin Iran tegen Bosnië Herzegovina speelt. Tijdens de sluitingsceremonie van de Spelen morgenavond zal een moment stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan Golbamezhad.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!