Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud voor wielrenster Norbuis op de tijdrit

Goud voor wielrenster Norbuis op de tijdrit

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO  - Wielrenster Alyda Norbruis heeft in Rio de Janeiro haar derde medaille op de Paralympische Spelen veroverd. Na goud en brons op de baan won de Friezin woensdagochtend goud op de tijdrit op de weg in de klasse C1-2-3. “Na de baan ging mijn focus meteen op deze tijdrit. Ik wist dat er kansen waren, maar dit had ik alleen maar durven dromen”, genoot de Ureterpse.

Deel dit artikel op social media

De 27-jarige Norbruis legde de twintig kilometer bij het strand van Pontal als enige onder het half uur af: 29.46.51. Halverwege, na het eerste rondje had ze al een flinke voorsprong. “Nadat ik goed op gang was hoorde ik wel van mijn coach Eelke van der Wal dat ik een paar grote concurrenten voorbij reed en dat gaf alleen maar meer moed. En dan probeer je dat vast te houden, hoe zwaar dat ook is.”

Aan de finish stuurde Norbruis haar fiets meteen richting hekken om op adem te komen. Ze had ze ruim achttien tellen voorsprong op de zilveren Duitse Schindler. “Het vlakke parcours ligt me wel, maar ik was wel bevreesd voor de wind zo langs de kust, dat is niet mijn ding, daar kunnen anderen beter doorheen trappen. Maar ik was de enige die het hardst ging vandaag”.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alyda aan!