Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud en zilver voor Plat en Schipper op paratriathlon

Goud en zilver voor Plat en Schipper op paratriathlon

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Jetze Plat heeft goud veroverd tijdens de triatlon op de Copacabana. Bij het debuut van de sport op de Paralympische Spelen vandaag, was Plat duidelijk de sterkste in de klasse PT1 voor rolstoelatleten. Geert Schipper pakte de zilveren medaille en maakte daarmee het succes voor TeamNL compleet.

Deel dit artikel op social media

Droomdebuut

Met de Copacabana als iconisch decor maakte triatlon vandaag haar debuut op de Paralympische Spelen. Voor Nederland werd het een onvergetelijke ochtend, nadat Jetze Plat en Geert Schipper goud en zilver wonnen. Plat domineerde de race vanaf de zwemstart en nam tijdens de 750 meter zwemmen al afstand van het hele veld. Tijdens de 20 kilometer handbiken diepte hij de voorsprong uit, die vervolgens tijdens de afsluitende vijf kilometer wheelen nooit meer in gevaar kwam.

Wilhelmus voor twee

Geert Schipper wisselde een uur lang stuivertje met de Italiaan Giovanni Achenza en stelde het zilver in een ijzersterke slotronde tijdens het wheelen knap veilig. Bieden waren euforisch na afloop: “Ik was zó sterk vandaag”, glunderde Plat. “Met zwemmen pakte ik een gaatje en daarna was het vol doorgaan. Die orkaan van geluid waarin je telkens zit, maakte het extreem gaaf.” Ook Schipper was overgelukkig: “Hier heb ik vier jaar van gedroomd. Om dan samen met Jetze op het podium te staan, dat is fantastisch. Het Wilhelmus klinkt voor ons allebei, zo voelt dat.”

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Geert, Jetze en Bas aan!