Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud en driemaal zilver op zesde dag Rio 2016

Goud en driemaal zilver op zesde dag Rio 2016

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De zesde dag van de Paralympische Spelen bracht voor TeamNL vier medailles. Kelly van Zon zorgen voor een gouden begin van de dag door haar titel in het damesenkelspel tafeltennis van Londen 2012 te prolongeren. In het zwembad kwamen er 's avonds nog drie zilveren plakken bij. Thijs van Hofweegen pakte op de 400 meter vrije slag zijn eerste Paralympische medaille. Ook Liesette Bruinsma won zilver, op de 100 meter schoolslag. Michael Schoenmaker deed hetzelfde op de 200 meter vrije slag.

 

Deel dit artikel op social media

Na het laatste punt vloog Van Zon in sneltreinvaart in de armen van haar coach Johan Lieftink. “We hebben er de afgelopen vier jaar keihard samen voor gewerkt. De laatste weken was het ontzettend stressvol, ik ben altijd zenwuwachtig op grote evenementen. Het is nergens voor nodig, maar het gebeurt wel. Het is dan hartstikke fijn om Johan langs het veld te hebben zitten."

De zilveren medaille van Van Hofweegen kwam ook voor hemzelf als een verrassing. In de finale was alleen de Italiaan Francesco Bocciardo sneller. Van Hofweegen zwom in totaal dertien seconden van zijn oude PR af. “Ik had dit nooit verwacht, al helemaal niet met zo’n geweldige tijd. De race was zwaar, op het laatst was het echt volhouden. Ik dacht dat die Cubaan achter me er nog voorbij zou komen, maar dat gebeurde niet. Om als onbekende zwemmer dit te doen, is geweldig.”

 

Wat gebeurde er nog meer vandaag in Rio?

Drie keer zilver in het zwembad

Nederlandse finale in vrouwenenkelspel rolstoeltennis

Daniel Perez bezorgt Nederland eerste paralympische bocciazege

Zeilers Nap en Schrama opnieuw achtste

Vierde plek voor Sanne Voets in Championship Test

Zeven zwemmers naar finalesessie

Rolstoelbasketbalsters naar halve finales

Tweede en vierde plek dressuurruiters in teamtest

Feestmodus mag eindelijk aan bij gouden Kelly van Zon

Paravolleybalsters verliezen van Brazilië

Liveblog dag 6 met alle uitslagen

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kelly, Thijs, Liesette en Michael aan!