Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Geen medailles op tweede dag zwemtoernooi

Geen medailles op tweede dag zwemtoernooi

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Twee vierde plekken waren de beste resultaten voor TeamNL in het zwembad vandaag op de Paralympische Spelen. De tweede dag van het zwemtoernooi bracht drie finaleplekken, voor Chantal Molenkamp,  Chantalle Zijderveld en Manon Vermariën.

Deel dit artikel op social media

Trots op finaleplek

De 19-jarige Manon Vermariën kon haar derde tijd in de series van vanochtend niet omzetten in een medailleresultaat tijdens de avondsessie. Op de 400 meter vrije slag S9 bleef Vermariën uiteindelijk ver van het podium verwijderd. Toch keek de zwemster tevreden terug op haar debuut. “Mijn eerste Spelen, meteen de finale halen en dan vierde worden, dat voelt goed. Het liefste had ik dat met een persoonljik record gedaan. Dat is het enige smetje. Het podium zat er helaas niet in. De concurrentie was gewoon te snel.”

Herstel

Chantelle Zijderveld klokte met 28.26 op de 50 meter vrije slag in de klasse S10 de vierde tijd in de finale. Zijderveld was beduidend sneller dan in de ochtendserie en keek dan ook tevreden terug op de avondsessie. “Het liep vanochtend niet. Ik was niet soepel en het ging stroef. Ik ben blij dat het goede gevoel er vanavond wel weer was.” Chantal Molenkamp werd zesde in 28.93. Het goud ging naar de Canadese Aurelie Rivard, die met 27.37 een nieuw wereldrecord liet noteren.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Manon, Chantalle en Chantal aan!