Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Geen medaille voor rolstoeltennister Diede de Groot

Geen medaille voor rolstoeltennister Diede de Groot

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Rolstoeltennister Diede de Groot heeft de strijd om de bronzen medaille bij het rolstoeltennis verloren. De 19-jarige moest in straight sets het onderspit delven tegen de Japanse Kamiji.

Deel dit artikel op social media

Een zichtbaar aangedane De Groot reageerde na afloop zeer teleurgesteld. “Ik heb anderhalf jaar zo hard gewerkt om hier te kunnen spelen. Het hele toernooi ging het super goed. Ook gisteren in de halve finale. Daar ben ik wel heel erg blij mee, maar het resultaat dat zint me niet.”

Geloof tot het laatste toe

Kamiji was op de belangrijke momenten beter en wist in de lange rally’s met veel hoge ballen haar tegenstandster tot fouten te dwingen. De eerste set ging met 6-3 in 33 minuten naar Kamiji. In de tweede set kreeg De Groot bij vlagen kreeg grip op de partij, maar op de beslissende momenten sloeg Kamiji telkens toe. “Ze is heel erg vast. Speelt vele hoge ballen, maakt weinig fouten en leest het spel heel goed. Ik ben er tot het laatst in blijven geloven, maar het was niet genoeg.” Ook de tweede set ging met 6-3 naar de Japanse.

Support van thuis

Diede de Groot debuteerde in Rio op de Paralympische Spelen. “Het is zo mooi om te zien dat iedereen zo meeleeft. Ik krijg onwijs veel support van thuis. Al die berichtjes en steun. Dat is echt ongelofelijk.” Morgen wordt de finale van het damesenkelspel gespeeld, die tussen Jiske Griffioen en Aniek van Koot gaat.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Diede aan!