Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dik persoonlijk record voor verspringer Ranki Oberoi

Dik persoonlijk record voor verspringer Ranki Oberoi

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Met een persoonlijk record van 6.72 meter begon Ranki Oberoi aan de finale in het Olympisch Stadion in Rio. Zo’n twee uur later prijkte er 6.96 meter achter zijn naam. In een zinderende finale was het net niet genoeg voor een medaille.

Deel dit artikel op social media

Tot de allerlaatste sprong was de 22-jarige Oberoi in de race voor eremetaal. De Oekraïner Dmytro Prudnikov sprong in zijn laatste poging echter drie centimeter verder dan de beste prestatie van de Nederlander. Met pogingen van 6.88, 6.93 en 6.96 meter landde Oberoi drie keer verder dan hij ooit had gedaan.

Hij genoot zichtbaar van het publiek in het Olympisch Stadion. Hoewel de vierde plaats vaak de meest ondankbare is, was Oberoi dik tevreden: “Wauw! Vierde op de Spelen, met 6.96 meter. Drie keer boven mijn PR gesprongen, wat wil je nog meer”, zei hij na afloop. “Ups en downs horen erbij, dat is het mooie van sport. Ik was absoluut in vorm. Het was fantastisch om hier te springen.”

Foto: Inge Hondebrink

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranki aan!